Klubtörténet

Bemutatkozás

Hajdúnánáson igen nagy múltja van a kézilabdának, mind női mind férfi vonalon. 2023 tavaszáig a női, és a férfi szakosztály külön működött, de néhány hónappal ezelőtt a két egyesület összeolvadt, így immáron több mint 300 játékossal dolgoznak edzőink, összesen 27 utánpótlás, és 2 felnőtt csapatban.

A hajdúnánási női-férfi fúziónak köszönhetően nem csupán a keleti régió, de az egész ország tekintetében is kiemelkedőnek számít egyesületünk a játékosok, a csapatok, az edzők számát, és az utánpótlás nevelés minőségét tekintve is.

A hajdúnánási kézilabda utánpótlás több évtizedre tekint vissza, A helyi gimnázium testnevelő tanárai Juhász József, Borbély Lajos fiú, Szoboszlainé Jutka néni lány csapatokkal kezdtek el foglalkozni. Megmérettetéseik pedig a középiskolai bajnokságok voltak. Áttörést jelentettek a 1990-2000.-s évek. Utánpótlás nevelés területén megjelentek az általános iskolai csapatok is, köszönhetően a kézilabda mellet elkötelezett testnevelő tanároknak is. / Dr. Nagy Mihályné, Zsíros Irén, Hadas Sándor /. Országos Diákolimpiákon vettek részt, kimagasló eredményekkel. Ugyanakkor a női csapat feljutott az NB I/B osztályba, a fiúk az NB II ÉK-i csoportjába. A felnőtt bajnokságban elinduló együtteseknek kötelező volt utánpótlás csapatokat is versenyeztetni, ezért ifjúsági és serdülő korosztályban is elindultak a versenyek mindkét nemben. A jól sikerült szervező munkának köszönhetően egyre több gyerek kapcsolódott be az egyesületi munkába és a bajnokságokban egyre jobb eredményeket értek el. A lányok és a fiúk is többször nyerték meg az ifjúsági bajnokságokat. Diákolimpiai helyezéseik is egyre fényesebbek lettek. / Molnár András, Nagy Attila, Labancz Mihály. / Ez eredmények hűen tükrözték vissza a klubokban folyó kiváló munkát.

Csapatunk története

Csatlakozz hozzánk a meccseken!

Lorem Ipsum

Hajdúnánás Kézilabda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

4080 Hajdúnánás, Hunyadi utca 9.
Telefon: +36-30-9534021
E-mail: hajdunanassk@gmail.com
Web: www.nanaskezi.hu

Hajdúnánás Kézilabda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság | 4080 Hajdúnánás, Hunyadi utca 9. | E-mail: hajdunanassk@gmail.com

© 2023 | A honlapot készítette: HM Webdesign