Bemutatkozás

HNanas (82) A Hajdúnánás Sport Klub női kézilabda csapata 1992-ben alakult, Hajdúnánás város és környéke gazdag sportéletének fontos közösségteremtő szervezete, a sport kiemelkedő helyi bázisa. A felnőtt csapatunk már 10. szezonban az NBI/B-ben játszik, mely időszak alatt értünk már el II. helyezést, az elmúlt 5 éves távlatot tekintve pedig minden esztendőben sikerült a legjobb 6 közé kerülnünk.

Több éves perióduson keresztül szoros kapcsolatot ápoltunk a Debreceni Vasutas Sport Clubbal (DVSC). A népszerű cívisvárosi egyesület számos játékosa számára nyújtott játéklehetőséget a hajdúnánási klub. Ez az alternatíva kölcsönös előnyt teremtett mind a debreceni, mind a kisvárosi társulat számára. Míg mi fejlődési lehetőséget kínáltunk partnereinknek, addig ők olyan nagyszerű kézilabdázókkal erősítették egykori csapatunkat, mint Orbán Annamária, Madai Petra, Sopronyi Anett, vagy épp Soós Viktória.
Az elmúlt időszakban azonban változott csapatunk szemlélete, mára elértük, hogy az utánpótlásból kinevelt játékosok alkossák a felnőtt csapat bázisát. Kizárólag amatőr sportolók teszik ki a csapat keretet, ahol a játékosállomány több mint a fele sajátnevelésű játékos. Az utóbbi időben tehát komoly utánpótlás-nevelés alapjait sikerült leraknunk. A csapat jó korösszetételűnek mondható, sok a fiatal játékos, komoly potenciál vélhető fel bennük.

Nagyon jó kapcsolatot ápolunk kisvárosunk oktatási intézményeivel, mivel edzőink egyben pedagógusok is, így a kapcsolattartás, információáramlás az iskolákkal tökéletesnek mondható. Úgy gondoljuk, hogy az utánpótlásunk már felveszi a versenyt a felettünk szereplő nagy csapatokkal. Jelenleg a felnőtt csapatnál kell előre lépni, de mindezt úgy szeretnénk megtenni, hogy közben lehetőségeinkhez mérten minél több saját nevelésű játékos szerepeljen a keretben. A környező településekről a tehetségesebb játékosokat már beiskolázzuk a Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium, Szakközép-, Szakképző- Iskola és Kollégiumba. Nemzetközi kapcsolatokat ápolunk Ungvár, Nagybánya, Mihalovce, valamint Marosvásárhely I., II. osztályú csapataival, akikkel rendszeresen tornákat bonyolítunk le, alkalmanként edzőmérkőzéseknek adunk teret.cropped-Hajdúnánás-SK-logo-jobbra-néz.png

Hajdúnánás Kézilabda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

4080 Hajdúnánás, Hunyadi utca 9.
Telefon: +36-30-9534021
E-mail: hajdunanassk@gmail.com
Web: www.nanaskezi.hu

Hajdúnánás Kézilabda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság | 4080 Hajdúnánás, Hunyadi utca 9. | E-mail: hajdunanassk@gmail.com

© 2023 | A honlapot készítette: HM Webdesign