Hírek

Végül ifi és felnőtt csapatunk értékelése

IMG_6162

A tavaly elkezdett cikksorozatunk befejezéséhez érkeztünk el. Az ifi és felnőtt csapatot értékeli Jenei Tamás és Molnár András edzők.

 

A nyári felkészülés során bíztam benne, hogy a 2020/21-es bajnokság lefolyása már zavartalanul fog működni. A 2.forduló után sajnos az ifi csapatunkat sem kerülte el a vírus, ebben a félévben mindösszesen 6 mérkőzést tudtunk lejátszani. A serdülő korú játékosainkra így az ifjúsági bajnokságban is nagy szerep hárult. A lányok minden meccsen küzdöttek és az edzéseken is kiváló munkát végeztek. Biztos vagyok benne, hogy ez a munka már jó eredményekben is látszani fog!

 

Jenei Tamás

 

A felkészülést az elmúlt tavasz miatt kétszer 4 hétre bontottam, ami közé egy hét pihenőt, illetve önálló munkát illesztettem. A felkészüléshez mindent megkaptunk így teljesen optimális körülmények között dolgozhattunk. A felkészülésünk első szakasza kiválóan sikerült, ahol azt tapasztaltam, hogy előrébb járunk, mint gondoltam volna. A csapat kiválóan dolgozott és az önálló munkát is kifogástalanul elvégezték a lányok. A második szakasznak úgy vágtunk neki, hogy két játékosunkat elveszítettünk. Ez azt jelentette, hogy újra kellett építkeznünk. Ami nem egyszerű feladat a felkészülés e szakaszában, de azt gondolom ezt is jól megoldottuk, amit az Orosházi tornán mutatott játékunk is fémjelzett. A játékosok ebben az etapban is kiválóan dolgoztak, elégedett voltam velük. Rengeteg munkát időt, energiát fektetett mindenki a klubban a felkészülésünk alatt, amit jónak, megfelelő szintűnek tartottam.

A bajnokságot sz egyik bajnokaspiránssal (Eger) kezdtük hazai pályán. Itt úgy véltem, hogy a jó felkészülésünknek köszönhetően nyerhetünk, aminek érdekében nagy energiákat mozgósítottunk, de sajnos a “fejünk” alkalmatlanná tett bennünket a pontszerzésre. Ezután tönkrement minden… (10 covidos lett a csapatba) és védelmünk egyik oszlopa, Szűcs Niki is befejezte térdproblémái miatt az aktív játékot. Hat hétig (ebből két hetet mindenki karanténban töltött) nem tudtunk együtt edzeni és mire edzésbe álltunk volna újra karanténba kerültünk! Két edzés nap után a Magyar Kupában véleményem szerint bravúros győzelmet arattunk a Kecskemét felett de sajnos egyik legjobbunkat a kapus Kiss Dettit elveszítettük. Ezt követte a két (Dunakeszi, Göd) kötelezőnek mondható győzelem, igaz nélkülem mert én újra karanténba kerültem, de a nagyobb baj az volt, hogy Szabados Ibolyát is elveszítettük. A Kispest ellen sajnos nem várt nagy különbségű vereséget szenvedtünk, ahol minden hibánk, hiányosságunk kiütközött, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy itt már hét ember hiányzott azok közül, akikkel a felkészülést elkezdtük. Komoly munkát igényelt, hogy elsősorban mentálisan, összeszedjük a csapatot a következő (Tempó elleni) mérkőzésre, ami úgy gondolom sikerült hiszen komoly küzdeni tudásról tettünk tanúbizonyságot, aminek egy pont lett a jutalma. Higgadtabb játékkal a másik pont is a miénk lett volna, de sajnos sok esetben „forrófejűek” voltunk. Ezt a kurta, furcsa érdekes őszt egy óriási győzelemmel fejeztük be (Szeged) ahol a padlóról többször felállva és a végjátékot 6-0-ra megnyerve győzelmet arattunk. De sajnos a balszerencse kardja újra lesújtott, az egyre jobb formába lendülő és az átlövők között legeredményesebbnek számító Porobicot is elveszítettük erre a szezonra. Úgy érzem ebben a kaotikus és bennünket elképesztő módon sújtó helyzetben nem volt több bennünk. Az utólagos méréseink bebizonyították, hogy a vírus el nem képzelt károkat okozott a munkánkban, konkrétan lerombolt mindent.

De az a dolgunk, hogy felálljunk!!!

Borzasztóan nehéz lesz teljesíteni a céljainkat, de tudom sikerülni fog mert mindenki meg akar ennek felelni!!

Köszönöm a csapat és a stáb minden egyes tagjának a munkáját!!!

 

Molnár András

Mi ezzel a néhány gondolattal szeretnénk boldog új évet kívánni, és bízni szeretnénk abban, hogy az új év több jó dolgot rejteget mindannyiunk számára.

Köszönjük, hogy Önök végig mellettünk álltak és reméljük, hogy ez idén sem lesz másképp.6C98827F-9C0D-4D96-90CE-D0A64895E029

IMG_8002