Hírek

Serdülő csapatunk tovább menetel!

ser 2020

2021.02.18-án igazi rangadó következett a serdülő bajnokság második fordulójában, hiszen a dobogó legfelső fokáért nagy csatát kellett vívnunk a Hódmezővásárhely csapatával. Tudtuk, hogy igazi négy pontos forduló lesz, mindkét csapat nyerni akar majd. Ennek megfelelően magas hőfokon kezdett a vendégcsapat, több góllal sikerült is meglépniük. Hamar rendeztük a védekezésünket Bogi vezetésével, előbb beértük, majd a félidő hajrájára sikerült ellépnünk három góllal az ellenfelünktől. Ehhez kellett Eszter nagyszerű védései a kapuban, és a szebbnél szebb átlövés gólok Petrától, Fannitól, Lillától. A beálló játékunk is eredményesebb lett az első félévhez képest, egyre többször tudjuk Vandát megtalálni és helyzetbe hozni. A szélső játékunk most sajnos elmaradt a megszokottól, sok ziccert kihagytunk. A második félidőt szintén jól kezdtük, tovább növeltük az előnyünket, de sajnos itt több buta hiba miatt kiállításokat kaptunk, így elfogyott a hat gólos előnyünk a mérkőzés végére. A kijelző 20:20 –as végeredményt mutatott. Nagyszerű küzdelem folyt a pályán, végig kiélezett volt a mérkőzés, felfokozott volt a hangulat, ha egy kicsit jobban tudunk gazdálkodni az előnyünkkel, akkor most két pontnak örülhetnénk. Bánatra viszont semmi ok, hiszen a veretlenségünket meg tudtuk őrizni. Két jól teljesítő játékosunk is értékelte a mérkőzést.

Számítottunk rá, hogy nehéz mérkőzés áll előttünk. Ugyanis ez egy négy pontos rangadó volt. A meccs első 5 percében az ellenfél volt a domináns, de ez hamar megváltozott a jó védelem és a támadásaink pontosabb befejezésével, így a második félidőt három gólos vezetéssel kezdtük. Ahogy teltek a percek egyre jobban látszott a csapaton a fáradtság, ami előre segítette az ellenfél csapatát, hogy az mérkőzés utolsó pár perce újra a kezükben legyen. Bár az egyik pontot itthon tudtuk tartani és ezzel megtartva veretlenségünket, mégsem jó szájízzel mentünk le a pályáról. De ezen is túl fogunk lépni, és hajtunk tovább, hogy a szezon végén a tabella élére jussunk.

Reszegi Eszter

Egy nehéz mérkőzésen vagyunk túl, sajnos nem sikerült a két pontot elhozni, de megőriztük veretlenségüket. Az első 5 percet nem sikerült úgy kezdenünk, mint ahogy terveztük, de utána összeszedtük magunkat. A védelmünk összeállt, okosan támadtunk, nagyon jó volt a kapusteljesítmény is. Sikerült egy magabiztos előnyt kialakítanunk, amit sajnos csak a 40. percig tudtuk csak megtartani. Sok technikai hibával játszottuk végig az utolsó 10 percet, ez meglátszik az eredményen. Összességében egy nagyon pörgős, és tanulságos mérkőzésen vagyunk túl. Ebből is építkeznünk kell, kijavítani hibánkat és készülni a további megmérettetésekre.

Kónya Fanni

2020.02.28-án az utolsó helyezett Balmaz vendégeként léptünk pályára Nádudvaron. A meccset szerencsére a hétközben betegeskedők is tudták vállalni, de a legnagyobb örömet az okozta, hogy újra pályára léphetett Bellér Panna, a több hónapos térdműtét miatti kényszerpihenője után. Sajnos 45 perccel mérkőzés előtt tudtunk csak bejutni az öltözőnkbe, így az öltözködés, a melegítés is kapkodósra sikeredett, ez látszott is a mérkőzés elején. Felváltva estek a gólok, sok hiba csúszott be a védekezésünkbe, számos kapufát lőttünk támadásba. 10 perc kellett mire belemelegedtünk a mérkőzésbe, stabilizálódott a védelmünk, támadásba látványos gólokat tudtunk lőni, félidő hajrájára pedig Panna is a pályára került. Az egész csapat izgatottan várta a játékát, az első labdaérintéséből, betörésből büntetőt sikerült kiharcolnia. Ilyen visszatérést kívántunk neki, nagy ováció is fogadta a többiektől. A félidőre 6 gólos előnyt sikerült kialakítanunk. A második félidőben kissé felforgatott csapattal, de tovább tudtuk növelni az előnyünket, Panna igazi vezére volt a csapatnak, mosolygott, szárnyalt és ez átragadt a többiekre. Mindenki pörgött, sok labdát szereztünk, számos lerohanás gólt sikerült lőni, Kitti nagyon jól szállt be a kapuba Eszter helyére, több védést is bemutatott, többek között két hetest is hárított. A mai napon 14 góllal voltunk jobbak ellenfelünknél. Ezzel az eredménnyel sikerült is visszaállnunk a dobogó felső fokára.

Fantasztikus érzés volt 4 hónap után újra pályára lépni. Először picit izgultam, de nagyon szurkoltam a lányoknak. Mikor Bea Néni azt mondta, hogy készülődjek megyek fel, olyan öröm lett bennem, hogy minden félelem és izgalom eltűnt, alig vártam, hogy újra cselezzek. Mikor meg volt az első gólom hirtelen még sírni is tudtam volna örömömben. Szuper érzés volt, hogy mindenki velem örült. Mindenki nagyon jól játszott!

Bellér Panna

A meccs elejét egy kicsit álmosan kezdtük. Több pontatlanság volt a támadásunkban, illetve a védekezésünk sem állt össze teljesen. Sokat kapkodtunk, de a második félidőre sikerült korrigálni a legtöbb hibát. Viszonylag hamar egy nagyobb előnyre tettünk szert, így a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki kapott lehetőséget, amit szerintem mindenki ki is tudott használni.

Kopka Gréta

Egy szép győzelmet tudhatunk magunk mögött. A meccs elején voltak apróbb hibák, kihagyott helyzetek. De ezek ellenére hamar kialakítottunk egy nagyobb előnyt, amit a meccs végéig tartani tudtunk. A védekezésünk és a támadásunk is jó volt, tudtunk gyors gólokat lőni. A kapusok is kiválóan védtek. Mindenki ügyesen játszott.

Répánszki Mira

A cikk írója: Tarné Hadadi Beáta